Οικονομία

Διακριτικά κινητοποιούνται και οι αγρότες Νεμέας, με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου

Διακριτικά κινητοποιούνται και οι αγρότες Νεμέας, με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Φωτογραφία: Intime ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, οι αγρότες της Νεμέας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, προβαίνοντας μάλιστα και σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου

Με κάθε διακριτικότητα και μακριά από μπλόκα σε εθνικές οδούς και κρίσιμους κόμβους, αποφάσισαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Νεμέας να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική στον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Νεμέας, καταλήγοντας έξω απ΄ το Δημαρχείο, όπου και γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους στο συμβολικά υπό κατάληψη μέγαρο. Οι αγρότες εξασφάλισαν το θέμα να απασχολήσει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου και θα βγει και σχετικό ψήφισμα – συμπαράστασης των αγροτών. Κάλεσαν δε, τους εμπόρους, τους μαγαζάτορες, τους βιοτέχνες και τους λοιπούς επιχειρηματίες της περιοχής, να τους στηρίξουν και να τους ενισχύσουν.

Τα αιτήματα των αγροτών

Με το σχετικό ψήφισμα έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους, όπως την

  • ανάγκη αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ,
  • αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100 % της ζημιάς,
  • αλλαγή κανονισμού στον ΕΛΓΑ,
  • πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ συνδεδεμένης ενίσχυσης κορινθιακής σταφίδας 2022,
  • αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος,
  • σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή.

Επίσης, μίλησαν για το κόστος παραγωγής, για τιμές που ανταποκρίνονται στο κόστος της παραγωγής, για το αγροτικό πετρέλαιο και το αγροτικό ρεύμα, για την έλλειψη εργατών γης και για το μητρώο αγροτών.

Ενώ, ζήτησαν με πρωταγωνιστή τον αγροτικό σύλλογο Νεμέας, την υλοποίησης κρίσιμων έργων άρδευσης και υποδομής.