Ελλάδα

Σάμος: Προφυλακίστηκε η 49χρονη πατροκτόνος - Τι ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια

Σάμος: Προφυλακίστηκε η 49χρονη πατροκτόνος - Τι ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια
Προσωρινά κρατούμενη η 49χρονη που ομολόγησε τη δολοφονία του 70χρονου πατέρα της στη Σάμο ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου.

Προσωρινά προφυλακιστέα κρίθηκε η 49χρονη κόρη που ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου σκότωσε εν ψυχρώ με εργαλείο τύπου κάβουρα τον 70χρονο πατέρας της στη Σάμο, επικαλούμενη ότι δεν άντεχε να ζει άλλο μαζί του. 

Η 49χρονη πατροκτόνος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέα στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 49χρονη θα παρακολουθείται, ώστε να διασφαλιστεί ότι γίνεται ορθή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής της, ενώ στη συνέχεια, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε ψυχιατρική κλινική, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της στην ανακρίτρια, στη Σάμο, η γυναίκα φαίνεται πως επανέλαβε ότι λόγος της δολοφονίας ήταν η κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της επί σειρά ετών.

Η συνήγορός της ζήτησε η εντολέας της να μπει σε κάποια δομή για άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές, μέχρι τη δίκη.

To χρονικό της πατροκτονίας ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου

Παγωμένη είναι η κοινωνία της Σάμου από την τραγική είδηση της οικογενειακής τραγωδίας με θύμα έναν 70χρονο πατέρα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από την 49χρονη κόρη του που του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με ένα εργαλείο τύπου κάβουρα.Η 49χρονη ειδοποίησε μόνη της τις αστυνομικές αρχές.

«Ελάτε έχω σκοτώσει τον πατέρα μου»

«Ελάτε έχω σκοτώσει τον πατέρα μου», είπε τηλεφωνώντας στην αστυνομία λίγο πριν τις 8.30 σήμερα το πρωί. Περιπολικά έφτασαν στο σπίτι στην οδό 25ης Μαρτίου και εντόπισαν τον άτυχο άντρα αιμόφυρτο στο κρεβάτι με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι. Δίπλα ήταν η κόρη του.

Η κατηγορούμενη κατάφερε στον 70χρονο πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας υδραυλικό κάβουρα και στην συνέχεια, λίγο πριν τις 08:30, ειδοποίησε η ίδια την Αστυνομία και παραδέχτηκε το έγκλημά της. Στη συνέχεια συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να αναζητούν τα αίτια που οδήγησαν στην δολοφονία του ίδιου της του πατέρα.

Η 49χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σοκαρισμένοι από το τραγικό περιστατικό δηλώνουν στην κάμερα της ΕΡΤ οι γείτονες του 70χρονου. «Είχα την εντύπωση ότι τώρα εκείνη δεν ήταν εδώ… Δεν ξέρω, μήπως ήρθε για τις γιορτές… Δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ο άνδρας ζούσε μόνος του».

Συγγενής του θύματος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η 49χρονη από τότε που χώρισε, τα τελευταία 15 χρόνια έμενε στη Σάμο με τον πατέρα της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει τον είχε χτυπήσει ξανά τα Χριστούγεννα. «Τον είχε ξαναχτυπήσει τον πατέρα της τα Χριστούγεννα. Το κορίτσι αυτό είναι πολύ άρρωστο, έχει ένας είδος σχιζοφρένειας, τώρα χρόνια και δεν έπαιρνε τα φάρμακά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.