Ελλάδα

Βούλιαξε λέμβος με 25 μετανάστες δυτικά της Σάμου - Μάχη με τον χρόνο για τέσσερις αγνοούμενους

Βούλιαξε λέμβος με 25 μετανάστες δυτικά της Σάμου - Μάχη με τον χρόνο για τέσσερις αγνοούμενους Φωτογραφία: EUROKINISSI
Συναγερμός σήμανε στη Σάμο όταν λέμβος που μετέφερε 25 μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, ναυάγησε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά από το Καρλόβασι.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες, ωστόσο μέχρι στιγμής ένας από τους άτυχους μετανάστες ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη διάσωση τεσσάρων ατόμων, που αγνοούνται. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη στεριά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό και διάσωση των μεταναστών που επέβαιναν σε ημιβυθισμένη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καρλοβασίου, στη Σάμο, στήθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι από τις λιμενικές και άλλες τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων, τέσσερα ακόμη άτομα αγνοούνται και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τη συμμετοχή δύναμης και της Frontex.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι υπόλοιποι διασωθέντες είναικαλά στην υγεία τους και έχουν ήδη μεταφερθεί στο Βαθύ.