Ελλάδα

Meteo: Στους 31 βαθμούς Κελσίου σήμερα η υψηλότερη θερμοκρασία

Meteo: Στους 31 βαθμούς Κελσίου σήμερα η υψηλότερη θερμοκρασία Φωτογραφία: Intime
Το θερμόμετρο σήμερα κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην Λιβαδειά, σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.

Ωστόσο αυτή η θερμοκρασία, που δεν θυμίζει σε τίποτα πρωταπριλιά, δεν ήταν η μόνη υψηλή θερμοκρασία που καταγράφηκε καθώς 227 μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo.gr κατέγραψαν θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 25 °C.    

Στη Λιβαδιά, όπου σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκκρασία το θερμόμετρο έδειξε 31 βαθμούς Κελσίου, ακολούθησε η Κωπαΐδα με 30, το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 30,6, το Πολυδροσο Φωκίδας 29,6 βαθμούς Κελσίου και οι Μεταξάδες Έβρου με 29,5 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, στα Βαθιά Λογγά Φθιώτιδας το θερμόμετρο έδειξε 29,3 βαθμούς Κελσίου, στο Μουζάκι Καρδίτσας, 29,2 και στη Γόρτυνα Ηρακλείου 29 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή 31 Μαρτίου, ο αριθμός των μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 25 °C, ήταν 148. 

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο όμως. Σύμφωνα με το meteo, αύριο Τρίτη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην Αττική. Η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  τους 16 έως τους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

meteo ipsilesthermokrasies