Ελλάδα

Μεσολόγγι: Τι έδειξαν οι 6 σβησμένες συνομιλίες του κρεοπώλη

Μεσολόγγι: Τι έδειξαν οι 6 σβησμένες συνομιλίες του κρεοπώλη
Μεταξύ άλλων οι συνομιλίες περιέχουν περιεχόμενο για αρχαία αντικείμενα και διάφορους τρόπους για να πουληθούν.

Σημαντικές εξελίξεις έρχονται στην επιφάνεια, όσον αφορά την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι. Οι αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν τα διαγραμμένα μηνύματα από το κινητό του κρεοπώλη, στα οποία υπάρχουν συνομιλίες σχετικά με αρχαία αντικείμενα και τρόπους ώστε να πουληθούν.

Πριν από 20 ημέρες, ο τραπεζικός απορρήτου του κατηγορούμενου κρεοπώλη είχε μπει υπό διερεύνηση, αποκαλύπτοντας ύποπτες συναλλαγές που δεν δικαιολογούνταν.

Αυτό πυροδότησε μια έρευνα από τις αρχές, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που δρούσε στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Τα ευρύματα αυτά επιβεβαιώθηκαν σήμερα και επίσημα με στοιχεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Σόμπολου στην εκπομπή του Star, οι αστυνομικοί έχουν πάρει το πρώτο μέρος των διαγραμμένων μηνυμάτων από το κινητό του 51χρονου κρεοπώλη. 

Στα μηνύματα που ανακτήθηκαν υπάρχουν συνομιλίες του κατηγορούμενου με έξι άτομα, με τα οποία μιλούσαν για λαθρανασκαφές, παράνομα ευρήματα και τρόπους πώλησης αρχαίων αντικειμένων.

Ο Γιώργος Σόμπολος επεσήμανε ότι τα άτομα με τα οποία είχε επαφές ο κρεοπώλης θα κληθούν να καταθέσουν, με τα κινητά τους να κατασχεθούν για περαιτέρω έρευνες.