Ελλάδα

Νέα επεισόδια στο θρίλερ του Μεσολογγίου - Πώς σκότωσαν τον Μπάμπη με την καραμπίνα του;

Νέα επεισόδια στο θρίλερ του Μεσολογγίου - Πώς σκότωσαν τον Μπάμπη με την καραμπίνα του;
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς τα στοιχεία που βλέπουν ένα μετά το άλλο το φως της δημοσιότητας δίνουν απαντήσεις στο θρίλερ των τελευταίων ημερών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ALPHA, τα φυσίγγια με τα οποία πυροβολήθηκε ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος προέρχονται από τη δική του καραμπίνα, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο τρόπος που ο δράστης απέσπασε το όπλο και τον πυροβόλησε. Σημειώνεται ότι ο Μπάμπης Κούτσικος, το μοιραίο βράδυ, είχε πάρει μαζί του την καραμπίνα του, ενώ στην τσέπη του βρέθηκαν φυσίγγια ίδια με εκείνα που εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του. Τώρα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να βρουν το συγκεκριμένο όπλο.

Εν τω μεταξύ ο κατηγορούμενος κρεοπώλης, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιστρέψει στο Μεσολόγγι για συμπληρωματική απολογία, μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Σύμφωνα με το Star, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε αρχικά στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής, ενώ την ώρα της μεταγωγής του, κρατούμενοι φώναξαν «φέρτε τον εδώ, θα τον κανονίσουμε εμείς». Τότε ακούγοντας τα λόγια τους, ο 50χρονος φέρεται να γύρισε στους αστυνομικούς και να τους είπε «θα αυτοκτονήσω». Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε σε άλλον, προστατευμένο χώρο, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε κι ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει αν ο 50χρονος θα παραμείνει στις συγκεκριμένες φυλακές ή θα μεταφερθεί αλλού.

Ο 50χρονος κρεοπώλης εμμένει στην άποψή του ότι είναι αθώος, λέγοντας στους αστυνομικού: «έχω καθαρά χέρια. Δεν έκανα εγώ το έγκλημα».  

Η γυναίκα που «ξεκλείδωσε» το κινητό

Περισσότερα από πέντε χρόνια είχε να μιλήσει με τον Μπάμπη Κούτσικο η γυναίκα-κλειδί των ερευνών που κατάφερε να «ανοίξει» το κινητό καθώς η συσκευή ήταν στο όνομά της.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε έναν άνθρωπο σε έναν άλλο κόσμο, ελπίζω να είναι ήρεμος εκεί, να ηρεμήσει η ψυχή του… Αυτό ήταν πολύ παλιά, εγώ δεν το θυμάμαι καν… το ξέχασα πάρα πολύ γρήγορα, γιατί μετά… και που έφυγε, λέω "εντάξει, δεν θα έχει αυτό το κινητό"… Είχαμε βγάλει τότε αριθμούς μαζί, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα άλλο» δήλωσε η γυναίκα που βοήθησε στις έρευνες μιλώντας στο T-live.

Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να πάρει μια νέα κάρτα sim και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» το κινητό του Μπάμπη. Η ίδια αν και είχε να μιλήσει μαζί του για πάνω από πέντε χρόνια, πάντα θυμάται το πόσο δοτικός και φιλότιμος υπήρξε.

«Το καλό του ήταν ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν άρρωστος, είχε πυρετό και μετά από μια, δυο μέρες πήγαινε και έδινε αίμα. Εγώ αυτό ξέρω… Αυτό ήταν το φιλότιμό του, η καλοσύνη του…» ανέφερε η ίδια γυναίκα στο T-live.

Το τετράδιο του Μπάμπη

Την ίδια ώρα, η αστυνομία κάλεσε για απλή κατάθεση και άτομα τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο τετράδιο του Μπάμπη. Δεν καλούνται για κατάθεση επειδή θεωρούνται ύποπτοι, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για καταλάβουν οι αστυνομικοί τι έκανε με τα λεφτά του.

Στο συγκεκριμένο τετράδιο υπάρχουν ονόματα και δίπλα σε κάθε όνομα το ποσό των χρημάτων που είχε δανείσει, πόσα του είχαν επιστραφεί και ποιο είναι το υπόλοιπο. Το είχε στο σπίτι και το παρέδωσε η μητέρα του στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το τετράδιο, φέρεται να είχε δανείσει χιλιάδες ευρώ σε βάθος χρόνου σε αρκετά πρόσωπα.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό βεβαίως αφορά στις οικονομικές συναλλαγές του Μπάμπη και του κρεοπώλη. Το τετράδιο του Μπάμπη μίλησε, αφού ο αδικοχαμένος νεαρός είχε σημειώσει χρέος 3.000 ευρώ δίπλα στο όνομα του 50χρονου, όμως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι του είχε επιστρέψει όλα τα χρήματα. «Μου είχε δανείσει 6.500 ευρώ τον Ιούνιο και άλλα 1.000 ευρώ στα τέλη Σεπτέμβρη. Τα 6.500 ευρώ, που μου τα έστειλε μέσω τραπέζης, του τα έδωσα στο χέρι μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τα 1.000 ευρώ του τα επέστρεψα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων» ανέφερε.