Ελλάδα

Ακόμη ένα φυσίγγιο στον τόπο εκτέλεσης του Μπάμπη: Το DNA από τα νύχια και το κίνητρο

Ακόμη ένα φυσίγγιο στον τόπο εκτέλεσης του Μπάμπη: Το DNA από τα νύχια και το κίνητρο
Στο σημείο της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη βρέθηκε την Τρίτη φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο, το οποίο μαζί με τα όπλα του κρεοπώλη έχουν ήδη σταλεί σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση.

Νέο φυσίγγιο βρέθηκε σήμερα στην περιοχή των ερευνών, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας έχουν πλέον διευρυνθεί προκειμένου να συμπεριλάβουν όλα τα πιθανά σενάρια, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα πριν την πετάξει στη λιμνοθάλασσα.

ΣήμεραΤετάρτη μεταβαίνουν στη περιοχή της Ευαγγελίστριας ναρκαλιευτές του Στρατού, οι οποίοι με ένα ειδικό μηχάνημα - που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη για ανάσυρσεις μεταλλικών αντικειμένων - θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή κι άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο Μπάμπης Κούτσικος.

Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει την πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ έμφαση δίνεται στο να ανακαλυφθεί το κίνητρο.

Για τον σκοπ΄ο αυτό αναζητούνται - εκτός των άλλων - και μάρτυρες που μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα για τη σχέση των δύο ανδρών, ενώ εκκρεμεί κι η αντιπαραβολή του γενετικού υλικού του κατηγορούμενου με το DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια του θύματος.

Η νεκροψία - νεκροτομή που αναμένεται, τέλος, πρόκειται να προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

ΕΛΑΣ: Σίγουρα υπάρχει συνεργός

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωσταντίνα Δημογλίδου, «η θετική εξέλιξη της ανεύρεσης της σορού του άτυχου νεαρού θα μας δώσει σίγουρα περισσότερα στοιχεία για την έρευνα. Στοιχεία τα οποία θα μπορούν να αποκλείσουν ή να αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού στο συγκεκριμένο έγκλημα…».

Υπάρχει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και αυτό προκύπτει από το χρονικό διάστημα το οποίο είναι περιορισμένο.

Ο άνθρωπος αυτός κινήθηκε στην περιοχή και τέλεσε αυτό που έχει τελέσει και ήδη είναι προφυλακισμένος και σίγουρα κατά την άποψή μας έχει κάποιον η κάποιους οι οποίοι τον έχουν βοηθήσει να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Ο Μπάμπης έψαχνε στο Google για... κάλπικες λίρες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν στο ιστορικό αναζητήσεων του υπολογιστή του 31χρονου λέξεις που παρέπεμπαν σε κυνήγι θησαυρού, όπως «Πώς μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τις κάλπικες λίρες».

Πλέον, το σενάριο να έγινε η δολοφονία με αφορμή την χρυσοθηρία, ενισχύεται ωστόσο υπάρχει και το σενάριο να ήταν απλά το πρόσχημα που χρησιμοποίησε ο 50χρονος για να οδηγήσει τον Μπάμπη σε απόμερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος αναφέρθηκε σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που δρα στην περιοχή και μάλιστα στο παρελθόν είχε αφήσει πίσω και δύο νεκρούς.

«Αν συμμετείχε και ο ίδιος στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας καταλαβαίνετε ότι εκεί κάπου χάλασε το παιχνίδι στη μοιρασιά με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη μέση», ανέφερε χαρακτηριστικά την Τρίτη.