Πολιτική

Καταπέλτης η Καϊλή στο Sky news: «Με χρησιμοποίησαν ως... τρόπαιο»

Καταπέλτης η Καϊλή στο Sky news: «Με χρησιμοποίησαν ως... τρόπαιο» Φωτογραφία: Eurokinissi
Επιμένει στην αθωότητά της για την υπόθεση Qatargate η Εύα Καϊλή, «αποκαλύπτοντας» τις πραγματικές προθέσεις των... βελγικών αρχών.

Νέα διάσταση στις συνθήκες σύλληψής της ως εμπλεκόμενη της πολύκροτης υπόθεσης Qatargate, δίνει με συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο Sky News η Εύα Καϊλή... «απασφαλίζοντας» κατά παντός υπευθύνου.

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου επιμένει στην αθωότητά της, υποστηρίζοντας και σε αυτή την συνέντευξή της ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες. Τη στιγμή μάλιστα που δεν της έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες και επέστρεψε στη δουλειά της ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, δηλώνει αποφασισμένη να καταβάλει κάθε νομική προσπάθεια προκειμένου να καθαρίσει το όνομά της.

«Με χρησιμοποίησαν ως τρόπαιο»

«Σύμφωνα με τους Βέλγους δικηγόρους μου, χρησιμοποιήθηκα ως τρόπαιο», δήλωσε η Καϊλή στον Άνταμ Πάρσονς, ανταποκριτή του Sky News στις Βρυξέλλες, περιγράφοντας τι συνέβη εκείνο το πρωινό της Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου 2022, όταν ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή της.

Ένα μήνυμα από φιλικό πρόσωπο της ανέφερε ότι κάτι συνέβη με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι κι ότι εμπλέκεται η αστυνομία. Η Καϊλή, όπως είπε, πανικοβλήθηκε νομίζοντας ότι ο Τζιόρτζι ενεπλάκη σε τροχαίο. Στο κινητό του δεν απαντούσε. Τότε έλαβε ένα άλλο μήνυμα, ότι ο Τζιόρτζι συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για το αφεντικό του, τον πρώην ευρωβουλευτή και νυν λομπίστα Πιερ Αντόνιο Παντζέρι. Τότε ήταν που μπήκε στο γραφείο του συντρόφου της και βρήκε μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

«Είναι ο ιδιωτικός του χώρος. Έψαχνα κάτι για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Ανακάλυψα μια τσάντα με μετρητά. Ήταν μια τσάντα που δεν την αναγνώριζα. Κατάλαβα ότι ήταν του Παντζέρι και θέλησα να την επιτρέψω», λέει.

Η Καϊλή υποστηρίζει ότι τηλεφώνησε στην αστυνομία, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κανένα, αποφάσισε ότι το καλύτερο ήταν να βγουν τα χρήματα από το διαμέρισμά της. Έτσι είπε στον πατέρα της, Αλέξανδρο, που την επισκεπτόταν, να μεταφέρει τα χρήματα στο ξενοδοχείο του, που βρισκόταν πολύ κοντά στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να τα παραλάβει από εκεί ο Παντζέρι. Αλλά η αστυνομία σταμάτησε τον πατέρα της στο ξενοδοχείο και η Καϊλή συνελήφθη.