Οι περιοχές που είναι υποψήφιες για αύξηση των τιμών ζώνης είναι αυτές στις οποίες η ψαλίδα μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών αξιών παραμένει ανοικτή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει αυξηθεί λόγω του «φαινομένου» Airbnb.
Οι διαφορές που παρατηρούνται σήμερα στην αγορά μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών δείχνουν αυξήσεις σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, όπως το Κουκάκι, τα Εξάρχεια, η Κυψέλη, το Κολωνάκι, οι Αμπελόκηποι, το Παγκράτι, το Σύνταγμα και η περιοχή γύρω από το Χίλτον.
Μεγαλύτερες τιμές ζώνης θα δουν και πολλά προάστια του Λεκανοπεδίου, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει τα «πάνω» τους, όπως το Μαρούσι, το Ελληνικό, το Χαλάνδρι, η Γλυφάδα, αλλά και ο Πειραιάς.
Για παράδειγμα, η κατώτερη τιμή ζώνης στον Πειραιά ανέρχεται σε 900 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο όταν η μέση κατώτατη τιμή πώλησης των νέων κατοικιών έχει «εκτοξευθεί» στα 2.150 ευρώ ανά τετραγωνικό. Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και σε «λαϊκές» γειτονιές.
Από το κύμα αναπροσαρμογών στις αντικειμενικές αξίες δε θα γλιτώσουν ούτε οι «λαϊκές» γειτονιές της πρωτεύουσας, όπως η Νίκαια, η Δραπετσώνα, ο Κορυδαλλός, η Πετρούπολη και το Ίλιον, στις οποίες οι τιμές ζώνης που λαμβάνει υπόψη της η εφορία για τον υπολογισμό των φόρων κινούνται κάτω από τις τιμές της αγοράς.
Στο Κερατσίνι, για παράδειγμα, η ανώτερη τιμή ζώνης ανέρχεται σε 950 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ οι τιμές πώλησης νέων κατοικιών κινούνται από 1.100 έως 1.500 ευρώ το τετραγωνικό.
Συνολικά, «υποψήφιες» για αύξηση των αξιών είναι πολλές από τις 4.132 περιοχές της χώρας όπου η κυβέρνηση αποφάσισε τον περασμένο Ιούνιο να κρατήσει τις τιμές αμετάβλητες, με στόχο να μην πληγούν οι ιδιοκτήτες.