Οικονομία

Νέα πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης δηλώστε ΙΒΑΝ εως 9/2 για να πληρωθείτε

Νέα πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης δηλώστε ΙΒΑΝ εως 9/2 για να πληρωθείτε
Μέχρι σήμερα, έχουν αποπληρωθεί το επίδομα θέρμανσης 355.314 δικαιούχοι ενώ όσοι δεν έχουν πληρωθεί γιατί δεν έχουν δηλώσει ή δεν έχουν συμπληρώσει σωστά το ΙΒΑΝ θα πρέπει να το κάνουν μέχρι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ μέχρι την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, στις 10:00 το πρωί, μπορούν οι 24.000 δικαιούχοι για το νέο επίδομα θέρμανσης, που δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους στο myTaxisnet, να το κάνουν, για να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό το σχετικό ποσό.

Η πληρωμή του ποσού στους συγκεκριμένους δικαιούχους θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου 2021. Μέχρι σήμερα, έχουν αποπληρωθεί 355.314 δικαιούχοι (93,7% όσων πραγματοποίησαν αγορές μέχρι 31/12/2020), με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αντιδράσεις απο κατοίκους για το ύψους του επιδόματος θέρμανσης

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας για το ύψος αλλά και τον συντελεστή με τον οποίο υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την χορήγηση του.

Με την πρώτη πληρωμή που έγινε, την περασμένη Παρασκευή, οι κάτοικοι του Νευροκοπίου διαπίστωσαν πως το ποσό των 250 ευρώ που οι περισσότεροι έλαβαν είναι πολύ πιο χαμηλά από το ανώτατο όριο του επιδόματος, που αγγίζει τα 650 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κυριακίδης μιλώντας στρην ΕΡΤ μίλησε για νέα δεδομένα που εξομοιώνονται όλες οι θερμοκρασίες κάτω των 15,5 βαθμών Κελσίου και δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του -14 που αντιμετωπίζουν και του +14 άλλων περιοχών.

«Δεν γίνεται να κρίνει το υψόμετρο την ανάγκη για θέρμανση και όχι οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως κάθε χρόνο, μία οικογένεια στο Κάτω Νευροκόπι θα δαπανήσει 1.500 με 2.000 ευρώ για θέρμανση με καυσόξυλα και 2.500 ευρώ αν χρησιμοποιήσει πέλετ. Το ποσό αυξάνεται εάν χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο θέρμανσης το πετρέλαιο. Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, έχει ήδη αποστείλει επιστολή για το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή, ζητά αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντελεστών και αύξηση του ύψους του επιδόματος ώστε να βοηθηθούν ουσιαστικά οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής.